h1

Invarte roata, Dj Vasile…

18 iunie, 2008

Daca ar fi sa caracterizez poporul roman in cateva cuvinte, cred ca sintagma, deja celebra, “Las-o ba ca merge-asa!” s-ar potrivi cel mai bine. De ce zic asta? Motive am 1001, dar sunt cateva mai importante.

Incep, oarecum de asteptat, cu meciul de aseara. Olandezii au fost super-baieti, asta e clar. Pe langa faptul ca au inceput cu rezervele (nu zic acum ca rezervele ar fi mult mai prejos fata de titulari, oricum erau mai buni ca noi), rezervele respective nici macar nu s-au agitat prea tare saracii. Cred ca si la antrenamente transpira mai greu. Baietii mai ca nu au dat autogol, in rest ne-au lasat sa facem tot ce ne-ar fi trecut prin cap. Dar romanul e roman si asteapta sa egaleze Franta, ca e mai usor sa iti faca altii munca. Nu ma asteptam sa ne calificam din grupa si am iesit oricum mult mai onorabil decat se astepta lumea, dar parca am un gust amar cand vad ca nu stim sa profitam de sansele care ni se ofera.

Poate ati vazut filmuletul asta. Ce poti sa mai zic? Ramai perplex cand vezi asa ceva. Imi vin in minte versurile celor de la Zdob si Zdub: “Invarte roata, Dj Vasile…”. Numai ca “Vasilii” care impingeau la tren nu erau Dj si nu aveau de ce sa impinga trenul. Cam cat de idioata e faza, sincer? Nu avea CFR-ul nicio locomotiva in preajma sa tracteze trenul? Cacat de taur! (traduceti voi in engleza)

Si cum spiritul romanesc este surprins cel mai bine probabil in reclamele la posirca bautura spirtoasa “Unirea”, ultimul spot arata (in ton cu Euro 2008) cam asa:

Ce tu cultura, ce tu vestigii arheologice, ce tu istorie? Nu, tata, da-i cu spitul in minge, ca romanul s-a nascut politician si fotbalist (si selectioner, bancher, medic, cantaret si orice altceva, dupa caz).

Un comentariu

  1. Cred ca oamenii despre care vorbesti planuiesc sa-si faca si o capitala aparte, desi Bucurestiul zic eu ca se potriveste perfect; dar multi s-au adunat si la Giurgiu. http://www.giurgiuro.blogspot.comLasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: